Άρθρα

5 λόγοι για να πίνετε μπύρα το χειμώνα

By 13 Ιανουαρίου 202013 Μαΐου, 2020No Comments

5 λόγοι για να πίνετε μπύρα το χειμώνα

5 λόγοι για να πίνετε μπύρα το χειμώνα

Το καλοκαίρι έχουμε έντονη την επιθυμία να πίνουμε μπίρα, τον χειμώνα κάποιοι σταματούν αυτή την ωραία συνήθεια όμως η μεγάλη αλήθεια είναι ότι όσοι δεν πίνουν κάνουν μεγάλο λάθος εφόσων η φρέσκια απαστερίωτη μπύρα, σε κανονική ποσότητα είναι μια πρώτης τάξεως τροφή για τον οργανισμό.

Ένα ποτήρι μπίρα έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία ενός ανθρώπου.

Η μπίρα παρασκευάζεται από πολύ σημαντικά υλικά, όπως νερό, κριθάρι, λυκίσκο, και μαγιά και περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών, φυτικών ινών, μαγνησίου, καλίου, φωσφόρου και βιταμινών Β, όπως είναι η Β12 και το φολικό οξύ.

Δείτε κάποια σημαντικά οφέλη για να πίνετε μπίρα το χειμώνα:

1.  Κάνει καλό στην καρδιά

Η μπύρα αν καταναλώνεται και το χειμώνα ρίχνει τα ποσοστά ρίσκου εμφάνισης εμφράγματος κατά 20-40%, και μειώνει τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Αυτό οφείλετε στις φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα και ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Όταν καταναλώνετε μικρές ποσότητες μπύρας σε συχνή βάση αυξάνουν, δε, τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα. Η μπύρα περιέχει ακόμα πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.

2. Τονώνει τον εγκέφαλο

Η μπύρα, όπως είναι η Lola Beer, μειώνει το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία της μνήμης κατά 23%. Μειώνεται ακόμα η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ ή κάποιου είδους άνοιας, καθώς η μπύρα ενεργοποιεί την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Η μπύρα, τέλος, θέτει σε επαγρύπνηση τον εγκέφαλο, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες της συγκέντρωσης, της μνήμης και της συλλογιστικής ικανότητας.

3. Καθαρίζει τα νεφρά

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (γύρω στο 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Επιπλέον, οι διουρητικές ιδιότητες της μπύρας, αποτρέπουν το φαινόμενο της αφυδάτωσης, που είναι ένας από τους κύριους λόγους εμφάνισης πέτρας στα νεφρά. Τα συστατικά του λυκίσκου επιβραδύνουν την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση του στα νεφρά και τη συνεπαγόμενη ανάπτυξη πέτρας.

4. Δυναμώνει τα κόκαλα

Η μπύρα περιέχει μεγάλες ποσότητες πυριτίου, το οποίο συνδέεται άμεσα με την υγεία των οστών, καθώς ενισχύει την πυκνότητα των οστών και τη σκελετική δύναμη.

Όπως γνωρίζετε τα θετικά αποτελέσματα της μπύρας στα κόκαλα αφορούν στη μέτρια κατανάλωση της, καθώς οι αυξημένες ποσότητες μπύρας έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

5. Ενυδατώνει το δέρμα

Η μπύρα ενυδατώνει εσωτερικά το δέρμα και για του λόγου το αληθές, εάν πιείτε μπύρα μετά από άσκηση, θα πετύχετε καλύτερη ενυδάτωση από το αν πίνατε νερό.

Αυτό ουσιαστικά οφείλεται στο ανθρακικό της μπύρας που βοηθάει στην ικανοποίηση της δίψας καλύτερα. Οι ιστορικοί μάλιστα ισχυρίζονται πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν μπάνιο σε μπύρα για την καλύτερη δυνατή ενυδάτωση του δέρματος τους.

Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω του δέρματος.

Πιείτε φρέσκια Lola Beer και το χειμώνα. Μπορείτε να ανακαλύψετε τη μπίρα που σας ταιριάζει περισσότερο. Είναι η Lola Pilsner; Είναι η Lola Belgian Ale; Ή μήπως η Lola IPA;