Skip to main content
Νέα

Συνδυασμός μπίρας και επιδορπίου: Πώς να ταιριάξετε την μπίρα και το επιδόρπιό σας

By 10 Φεβρουαρίου 202010 Ιουλίου, 2020No Comments

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΠΙΡΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

H μπίρα μαζί με ένα επιδόρπιο μπορεί να μετατραπεί σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό.  Φυσικά, ο συνδυασμός ποτών με οποιοδήποτε τρόφιμο δεν είναι τόσο απλή όσο το να ταιρίαζεις απλές γεύσεις ωστόσο, υπάρχουν άλλα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το πιο σημαντικό πράγμα για την αξιολόγηση κατά το συνδυασμό μιας μπίρας με ένα επιδόρπιο είναι γλυκύτητα. Η ζάχαρη στο επιδόρπιο επηρεάζει την αντίληψή για τη γεύση της μπίρας. Ένα επιδόρπιο με αυξημένη ποσότητα ζάχαρα μπορεί να διαταράξει την ισορροπία στη γεύση μιας μπίρας.

Επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα

Μια επιλογή είναι να επιλέξετε ένα συνδυασμό με “Σκούρα σοκολατένια γεύση μαζί με σκούρες μπίρες. Τα πικρά συστατικά της σοκολάτας εναρμονίζονται με τα πικρά συστατικά της μπίρας, δημιουργώντας ένα πιο περίπλοκο σύνολο. Με σοκολατένια επιδόρπια όπως φοντάν ή brownies, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια ελαφρώς ψημένη αυτοκρατορική μπίρα.

Επιδόρπια με βάση τα φρούτα

Επιδόρπια με κάποια απότομη οξύτητα λόγω των φρούτων χρειάζονται λίγη γλυκύτητα από την μπίρα.

Τιραμισού/μπισκότα σοκολάτας

Με τιραμισού ή μπισκότα σοκολάτας, θα πρέπει να επιλέξουν για πιο σκούρα μπίρα, ίσως με μια ελαφριά γλυκιά γεύση.

Παγωτό

Ένα κατάλληλο παγωτό, ίσως με λίγη καραμέλα, είναι ένα καλό ταίρι με ξινή μπίρα.

Επιλέξτε και εσείς την κατάλληλη μπίρα με το γλυκό σας

Κάθε μπίρα και κάθε επιδόρπιο έχει ένα διαφορετικό επίπεδο γλυκύτητας, και αυτό καθιστά το συνδυασμό όχι και τόσο εύκολο. Οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να σας καθοδηγήσουν στις επιλογές σας, ωστόσο, ο τελικός συνδυασμός είναι προσωπική υπόθεση γι αυτό ο καθένας καλείται να βρει τη γεύση που του ταιριάζει περισσότερο.

Απολαύστε μια φρέσκια Lola Beer μαζί με το αγαπημένο σας επιδόρπιο. Μπορείτε να ανακαλύψετε το συνδυασμό που σας αρέσει περισσότερο με μία Lola Pilsner, μία Lola Belgian Ale ή μία Lola IPA;

Δείτε περισσότερα για τη Lola Beer: